Vložil: | Niolle |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ovocný rosol s banánem:
9 g bílé želatiny
| 1/4 litru tmavé hroznové šťávy
| 1/4 litru jablečné šťávy
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 2 středně velké banány
| 1 sáček vanilkového cukru
| 1/2 litru (100 g) smetany na šlehání
| strouhanou čokoládu na posypání
Postup přípravy receptu Ovocný rosol s banánem:
Hroznovou, jablečnou a citrónovou šťávu smíchat s cukrem a zahřát. Želatinu rozpustit v zahřáté šťávě. Oloupat banány, nakrájet je na plátky, pokapat citrónovou šťávou a rozdělit do 4 pohárů. Poháry zalít šťávou a nechat v lednici ztuhnout.
Těsně před podáváním ušlehat tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem. Naplnit stříkací sáček s hvězdičkovou trubičkou a na povrch rosolu nastříkat hromádky šlehačky. Dezert podávat posypaný čokoládovými hoblinkami.
Fotky receptu Ovocný rosol s banánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!