Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pálivá kachnička

fotka Pálivá kachnička
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 36

Použité suroviny receptu Pálivá kachnička:

800 g kachní prsa  | 6 lžic rýžové víno  | 3 lžičky tmavá sójová omáčka  | 3 lžičky ústřicová omáčka  | špetka cayenský pepř  | 50 g čerstvý zázvor  | 1 ks chilli paprička  | 1 ks velká mrkev  | 1 svazek zelené cibulky  | 1 lžička olej nebo máslo

Postup přípravy receptu Pálivá kachnička:

Kachní prsíčka omyjeme a ostrým nožem několikrát nařízneme kůži. Dáváme pozor, abychom neprořízli maso. Rýžové víno promícháme se sójovou a ústřicovou omáčkou a nalijeme na kachní prsa. Vložíme do chladničky a necháme dvě hodiny marinovat.

Maso necháme okapat, lehce otřeme a pomalu restujeme asi 8 minut, aby se vypeklo sádlo. Pak prsíčka otočíme a kůži opečeme dozlatova. Potřeme ji cayenským pepřem a opékáme ještě 4 minuty. Nakonec maso vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 C ještě 6 minut.

Mrkev očistíme a škrabkou na brambory nakrájíme na dlouhé tenké "hobliny". Cibulky očistíme a odřízneme z nich zelenou část. Zeleninu krátce osmahneme na rozpáleném oleji a ochutíme solí. Upečené maso dáme na talíř a necháme 2-3 minuty na teple odležet. Do výpeku po kachně dáme očištěný najemno nasekaný zázvor. Chceme-li mít omáčku ještě ostřejší, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku. Zlehka vše orestujeme a podlijeme zbylou marinádou. Povaříme 1-2 minuty a dosolíme. Solíme jen mírně, protože sójová i ústřicová omáčka výpek dostatečně ochutí.


Kachní prsa nakrájíme na přibližně stejně velké plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s orestovanou zeleninou. Pálivou kachničku ozdobíme nasekanou chilli papričkou a čerstvou pažitkou.


Fotky receptu Pálivá kachnička:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pálivá kachnička
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !