Kachní prsíčka omyjeme a ostrým nožem několikrát nařízneme kůži. Dáváme pozor, abychom neprořízli maso. Rýžové víno promícháme se sójovou a ústřicovou omáčkou a nalijeme na kachní prsa. Vložíme do chladničky a necháme dvě hodiny marinovat.
Maso necháme okapat, lehce otřeme a pomalu restujeme asi 8 minut, aby se vypeklo sádlo. Pak prsíčka otočíme a kůži opečeme dozlatova. Potřeme ji cayenským pepřem a opékáme ještě 4 minuty. Nakonec maso vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 C ještě 6 minut.
Mrkev očistíme a škrabkou na brambory nakrájíme na dlouhé tenké "hobliny". Cibulky očistíme a odřízneme z nich zelenou část. Zeleninu krátce osmahneme na rozpáleném oleji a ochutíme solí. Upečené maso dáme na talíř a necháme 2-3 minuty na teple odležet. Do výpeku po kachně dáme očištěný najemno nasekaný zázvor. Chceme-li mít omáčku ještě ostřejší, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku. Zlehka vše orestujeme a podlijeme zbylou marinádou. Povaříme 1-2 minuty a dosolíme. Solíme jen mírně, protože sójová i ústřicová omáčka výpek dostatečně ochutí.
Kachní prsa nakrájíme na přibližně stejně velké plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s orestovanou zeleninou. Pálivou kachničku ozdobíme nasekanou chilli papričkou a čerstvou pažitkou.
Fotky receptu Pálivá kachnička:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!