Použité suroviny receptu Panenka z vepřového masa:
1 vepřová panenka
| špetka soli a pepře
| 20 ml oleje
| 200 g nivy
| 100 ml smetany
| 8 plátků slaniny
Postup přípravy receptu Panenka z vepřového masa:
Panenku odblaníme a vetřeme do ní sůl a pepř. Pokapeme olejem. Necháme odležet 15 minut.
Mezitím v kastrůlku zalijeme na kostičky nakrájenou nivu smetanou a za pomocí metličky zahříváme, až se sýr roztaví a vytvoří se hustá omáčka.
Panenku omotáme plátky slaniny a převážeme provázkem. Na rozpáleném oleji ji zlehka orestujeme. Až slanina zezlátne, necháme maso pod pokličkou dojít cca 5 minut.
Nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme sýrovou omáčkou.
Fotky receptu Panenka z vepřového masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!