Použité suroviny receptu Papriky plněné salámem a sýrem:
500 g zelených paprik
| 500 g krájeného gothaje
| 250 g tvrdého sýra na plátky
| 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Papriky plněné salámem a sýrem:
Papriky omyjeme, odřízneme jim vršky a zbavíme semeníků. Část gothaje a část sýra rozkrájíme na kostičky, kterými naplníme špičky paprikových lusků. Širší části naplníme tak, že si vytvoříme rolku z vrstev salámu a sýra a tu zasuneme do papriky v celku. Lusky důkladně napěchujeme. Naplněné papriky klademe na plech nebo do pekáčku a zalijeme olivovým olejem. Pečeme je v troubě při cca 170°C přibližně 30 minut. Papriky vytáhneme, když se na nich objeví hnědé proužky. Podáváme je s opékanými bramborami nebo čerstvým pečivem.
Fotky receptu Papriky plněné salámem a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!