200 g angl. slaniny
| 1 cibule
| 3 str. česneku
| 1 lžička pepře
| 300 g Gothajského salámu /plátky/
| 200 g Nivy
| 1 lžíce sladké papriky
Postup přípravy receptu Pašerák:
Cibuli a česnek oloupeme, obojí nakrájíme nadrobno. Nivu rozkrájíme na kousky, plátky nebo nastrouháme.
Gothajský salám nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli s česnekem. Promícháme, přisypeme lžičku červené papriky a pepř podle chuti. Lze přidat i jiné koření.
Poté si připravíme delší kousek alobalu. Zhruba do čtvrtiny alobalu dáme anglickou slaninu - asi 3 plátky (záleží na jejím nakrájení). Na anglickou dáme hromádku gothaje zamíchaného s ostatními přísadami. Na to položíme sýr nivu a přiložíme ještě anglickou, budou stačit 2 plátky. Zabalíme do alobalu (tvar kostky) a dáme do trouby.
Pašeráka pečeme na 220 °C cca 20 minut. Podáváme s přílohou podle chuti. Pašeráka ocení milovníci uzenin a sýru s modrou plísní.
Fotky receptu Pašerák:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!