Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 30.11. 2024
Dnes má svátek Ondřej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečená vepřová panenka s krémovou polentou, mladým špenátem, medvědím česnekem a třešňovými rajčátky

fotka Pečená vepřová panenka s krémovou polentou, mladým špenátem, medvědím česnekem a třešňovými rajčátky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 240 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Pečená vepřová panenka s krémovou polentou, mladým špenátem, medvědím česnekem a třešňovými rajčátky:

Krémová polenta: 50 g polenty  | 500 ml mléka  | 70 g másla  | 1 čerstvý bobkový list  | dle chuti: čerstvě mletý černý pepř a sůl  | Vepřová panenka: 4 ks panenky (špalíky á 250 g)  | dle chuti: sůl a pepř  | Cibulová omáčka: 1400 g vepřových žeber  | 500 g uzených vepřových žeber  | 70 g vepřového sádla  | 200 g oloupané šalotky  | 100 g řapíkatého celeru  | 100 g mrkve  | 300 ml červeného vína  | 3 l kuřecího vývaru  | 80 g červené cibule na nudličky  | 1 lžíce rajčatového protlaku  | dle chuti: sůl a pepř  | Zeleninová příloha: 250 g čerstvého mladého špenátu  | 7 listů medvědího česneku, 30 g na drobno nakrájené šalotky, 12 ks třešňových rajčátek, 1 lžíce másla.

Postup přípravy receptu Pečená vepřová panenka s krémovou polentou, mladým špenátem, medvědím česnekem a třešňovými rajčátky:

Krémová polenta:
Do hrnce nasypeme polentu. Za stálého míchání metlou přiléváme studené mléko. Postavíme na mírný oheň. Přidáme bobkový list, trochu soli a přivedeme k varu. Vyměníme metlu za silikonovou stěrku a za stálého míchání vaříme přibližně 10 minut. Odstavíme z ohně. Vyndáme bobkový list. Servírujeme ve tvaru noků.

Vepřová panenka:
Panenku důkladně osolíme a opepříme (čerstvě mletým černým pepřem). Necháme 30 minut odležet. Opékáme přibližně 7 minut na rozehřáté pánvi ze všech stran, dokud maso nezíská zlatohnědou barvu. Odstavíme pánev, přidáme 4 lžíce cibulové omáčky tak, že jí několikrát přes maso přelijeme (glazujeme), aby jí co nejvíce na mase ulpělo. Takto připravené panenky rozkrojíme na 3 stejné díly (silnější plátky) a ihned servírujeme společně s polentou.

Cibulová omáčka:
Kosti posekané na menší kusy restujeme v hrnci na vepřovém sádle. Když dosáhnou zlatavé barvy, přidáme nadrobno pokrájený řapíkatý celer a mrkev. Po chvíli restování přidáme nahrubo nakrájenou šalotku. Mícháme tak dlouho, až základ získá tmavě hnědou barvu.
Přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku. Znovu krátce restujeme. Nadvakrát zalijeme červeným vínem. Necháme ho téměř vyvařit. Přilijeme kuřecí vývar. Vaříme na mírném ohni 4 hodiny, průběžně sbíráme pěnu. Přes
jemné síto přecedíme do jiného rendlíku. V jiném rendlíku si na vepřovém sádle osmažíme na nudličky nakrájenou červenou cibuli a připravenou omáčku do ní nalijeme. Krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.

Zeleninová příloha:
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a do sklovata na něm osmažíme šalotku. Přidáme rajčátka. Krátce opečeme. Následně přidáme listy česneku, špenát. Osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Odstavíme. Špenát rozdělíme na talíře a zdobíme pečenými rajčátky.
K tomuto pokrmu doporučujeme suché až polosuché plnější víno se šťavnatou, střední až vyšší kyselinou.
Měkké, pružné tělo s nádechem třešňové bublaniny.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Pečená vepřová panenka s krémovou polentou, mladým špenátem, medvědím česnekem a třešňovými rajčátky:

Pečená vepřová panenka s krémovou polentou, mladým špenátem, medvědím česnekem a třešňovými rajčátky
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Pečená vepřová panenka s krémovou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles