Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: |
![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená žebra po selsku:
1500 g vepř. bůčku s kostí
| 150 g cibule
| 50 g škvařeného sádla
| 30 g česneku
| 15 g soli
| 1,5 g kmínu
| 1,5 g pepře
| 1,5 g gril. koření
| voda
Postup přípravy receptu Pečená žebra po selsku:
Opláchnutá masitá žebra nakrájíme na jednotlivé porce i s kostí.
Na plátky pokrájenou, oloupanou cibuli vložíme do pekáče a orestujeme ji na sádle, dorůžova.
Orestovanou cibuli zastříkneme vodou a pak na ni vyskládáme osolená, grilovacím kořením a mletým černým pepřem posypaná, žebra.
Přidáme rozetřený česnek a maso mírně okmínujeme.
Poklopem zakrytý pekáč vložíme do trouby a pečeme cca 120 minut při teplotě kolem 180 °C.
V průběhu pečení podle potřeby žebra podléváme trochou vody, aby se nám cibule nepřipálila a výpek nezhořkl.
Při servírování žebra přeléváme šťávou z výpeku, kterou necedíme!
Fotky receptu Pečená žebra po selsku:
Fotky vložil: damami,mirta