Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečené kuře po řecku

fotka Pečené kuře po řecku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 38

Použité suroviny receptu Pečené kuře po řecku:

1 kuře  | 1 kg brambor  | 1 citron  | 100 ml olivového oleje  | 1 lžíce oregana  |  čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu Pečené kuře po řecku:

Kuře omyjte, osušte a osolte zvenku i zevnitř lžičkou soli.
Nechte sůl asi půl hodiny působit. Oloupejte brambory
a nakrájejte je na klínky (tradiční řecká úprava).

Dejte do pekáče, osolte (druhou lžičkou soli), opepřete a posypte oreganem. Doprostřed položte kuře a všechno zalijte citrónovou šťávou smí-
chanou s olivovým olejem a troškou vody (cca 50 ml). Pečte v troubě
předehřáté na 200°C. Po dvaceti minutách stáhněte teplotu na 180°C
a pečte ještě 40-60 minut, dokud se kůže a maso nezačne oddělovat od
kostí a kůže je dozlatova upečená.

V průběhu pečení kuře několikrát polijte šťávou a v případě potřeby ho můžete podlít trochou horké vody. Pokud máte pocit, že se kuře již upeklo, ale brambory ještě nejsou hotové, můžete na maso položit alobal, aby se nepřipalovalo.


Fotky receptu Pečené kuře po řecku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečené kuře po řecku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !