Postup přípravy receptu Pečené kuře po řecku:
Kuře omyjte, osušte a osolte zvenku i zevnitř lžičkou soli.
Nechte sůl asi půl hodiny působit. Oloupejte brambory
a nakrájejte je na klínky (tradiční řecká úprava).
Dejte do pekáče, osolte (druhou lžičkou soli), opepřete a posypte oreganem. Doprostřed položte kuře a všechno zalijte citrónovou šťávou smí-
chanou s olivovým olejem a troškou vody (cca 50 ml). Pečte v troubě
předehřáté na 200°C. Po dvaceti minutách stáhněte teplotu na 180°C
a pečte ještě 40-60 minut, dokud se kůže a maso nezačne oddělovat od
kostí a kůže je dozlatova upečená.
V průběhu pečení kuře několikrát polijte šťávou a v případě potřeby ho můžete podlít trochou horké vody. Pokud máte pocit, že se kuře již upeklo, ale brambory ještě nejsou hotové, můžete na maso položit alobal, aby se nepřipalovalo.