Vložil: | Watavala |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečené lilkové závitky:
2 velké dlouhé lilky
| 250 g mozzarelly,
| 2 rajčata
| 16 velkých bazalkových lístků,
| olivový olej
| sůl, pepř
| Zálivka:
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 lžička balzamikového octa
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu Pečené lilkové závitky:
Odstraňte stopky lilků a nakrájejte je podélně na tenké plátky – cílem je získat 16 plátků mimo prvního a posledního okrajového (každý asi půl centimetru silný). Použijte dlouhý ostrý nůž nebo kráječ zeleniny.
Osolenou vodu ve velkém hrnci přiveďte do varu a vařte plátky lilku asi 2 minuty, aby změkly. Slijte vodu a osušte jednotlivé plátky papírovou utěrkou.
Mozzarellu nakrájejte na osm plátků. Každé rajče rozkrojte na osm plátků mimo obou okrajových.
Vezměte dva plátky lilku a položte je na pečící plech křížem. Do středu dejte plátek rajčete, osolte, opepřete, přidejte lístek bazalky následovaný plátkem mozzarelly, další lístek bazalky, plátek rajčete a další koření.
Konce lilku přeložte přes náplň a vytvořte úhledný balíček. Vytvořte takto osm balíčků a nechte odpočinout 20 minut v chladu.
Na přípravu rajčatové zálivky ušlehejte olivový olej, ocet, rajčatový protlak a citronovou šťávu. Osolte a opepřete.
Předehřejte troubu na 180 °C. Balíčky pomažte olivovým olejem a pečte asi 5 minut z každé strany do zlatova. Podáváme horké se zálivkou, posypané piniovými oříšky a zdobené bazalkou.
TIP: Mozzarellu je možné nahradit kozím sýrem a do každého balíčku přidat jednu ančovičku (jen pro silné nátury).
Fotky receptu Pečené lilkové závitky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!