Postup přípravy receptu Pečené zelí s klobáskami a jablky:
Zelí vsypte do cedníku a nechte krátce vykapat, popřípadě je můžete překrájet na menší kousky. Jablka omyjte, rozkrojte na čtvrtky a odstraňte jaderník. Čtvrtky jablek pak ještě rozkrojte, abyste získali silnější plátky. Na pánvi rozehřejte máslo, až začne pěnit, a kousky jablek na něm opékejte asi 4 minuty, až trochu zkaramelizují.
Troubu předehřejte na 180 °C. Pekáček nebo keramickou zapékací mísu vymažte trochou oleje, rozložte do něj zelí, je-li třeba osolte a poprašte cukrem a promíchejte, aby se zelí rovnoměrně osolilo a prosladilo.
Klobásky pokrájejte a rozložte na zelí spolu s kousky jablek a lístky bylinek. Vše zakápněte olejem, vložte do trouby a asi 15 minut zapékejte, až klobásy zezlátnou. Podávat můžete samostatně, s pečivem či vařenými bramborami.