Postup přípravy receptu Pečení líni:
Z čerstvých vykuchaných línů odkrojíme hlavy a ocasy, odstříhneme ploutve. Ryby omyjeme a důkladně je osušíme. Potom je osolíme a obalíme v hladké mouce, do které jsme promíchali koření. Do břišní dutiny každé ryby dáme kousek másla. Olej na pánvi rozpálíme, na něj naskládáme ryby a mírně opékáme z každé strany cca 7 minut. Na správně pečených rybách se utvoří křupavá kůrčička. Ryby přendáme na nahřátou mísu, přelijeme vlastní šťávou a ozdobíme plátky citronu, zelenou petrželí a snítkou šalvěje.
Obměna: Takto můžeme připravit i pstruhy, kteří také chutnají znamenitě.
Přílohy: vařené brambory, pečené brambory, chléb, pečivo, saláty z čerstvé zeleniny