4 ks žloutky
| 10 dkg cukru
| 1 dkg droždí
| 1/4 ks prášku do pečiva
| 1/4 l mléka
| hladké mouky tolik, co těsto snese (mělo by být hustší asi jako lívance)
| meruňky
Postup přípravy receptu Pečení ševci:
Na těsto smícháme žlouky, cukr, droždí, prášek do pečiva, mléko a mouku. Necháme půl hodiny kynout. Velkou lžící nabereme těsto, vložíme do rozpáleného oleje a doprostřed položíme polovinu čerstvé nebo kompotované meruňky. Smažíme asi 5 minut. Vyjmeme, položíme na papírový ubrousek, který vypije přebytečný tuk. Pocukrujeme. Podáváme za tepla i studena.
Fotky receptu Pečení ševci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!