Postup přípravy receptu Pečený losos s omáčkou z barevného pepře a estragonu:
Lososa očistíme, maso oddělíme od kůže, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na stejně velké steaky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme lososa chvíli v chladu odležet.
Mezitím důkladně kartáčkem omyjeme malé brambory, rozložíme je na olejem vymaštěný plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme je při 180 C dozlatova a doměkka. Doba pečení vždy záleží na velikosti brambor.
Na másle krátce orestujeme barevný pepř, zasypeme ho hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Přilijeme bílé víno a důkladně rozšleháme metlou. Nakonec za stálého míchání přidáme smetanu a nakládaný zelený pepř.
Omáčku uvedem do varu, pak snížíme teplotu a omáčku necháme za stálého míchání provařit. Dáváme pozor, aby se nepřipálila. Ke konci varu přidáme nasekaný estragon a podle chuti dosolíme.
Odleželé steaky z lososa opékáme po obou stranách na rozpáleném olivovém oleji 6-8 minut. Servírujeme je s pečenými bramborami a pepřovou omáčkou.