Postup přípravy receptu Pečený vepřový bůček:
Omytý bůček mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů. Maso mírně podlijeme vodou a pečeme zaklopené, za občasného podlívání a přelévání vzniklým vývarem, doměkka. Ke konci pečení (asi po 1,5 hodině) maso obrátíme, kůži na několika místech nařízneme a dopékáme nezaklopené, aby byla kůže pěkně křupavá (bůček v tučných částech při pečení propichujeme, aby se uvolnila část tuku do šťávy).
Upečený bůček vyjmeme, část vypečeného sádla slijeme stranou, zbytek šťávy vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přiměřeně dolijeme vodu a vzniklou šťávu, za občasného míchání 20 minut provaříme. Nakonec šťávu procedíme, přisolíme a vlijeme do ní vypečené sádlo a krátce převaříme.
Fotky receptu Pečený vepřový bůček:
Fotky vložil: Natural,jirajanka,zanedz,martikam,mudrenka,BADAČA,tvackova1,Olča4