Postup přípravy receptu Pečivo z kynutého těsta s tvarohem:
Mouku prosijeme do mísy, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a s trochou mouky je rozmícháme, přikryjeme a když droždí vykyne, doplníme je solí, tvarohem, postupně přidáváme vlažné mléko a střídavě s rozehřátým prochladlým tukem vypracujeme vláčné těsto, poprášíme je moukou a přikryjeme. Vykynuté těsto přendáme na vál. Třetinu těsta rozkrájíme na stejné kousky, ty rozkrájíme na tři díly a spleteme z nich houstičky. Přendáme je na tukem potřený plech. Z druhé třetiny těsta nakrájíme stejné kousky a upravíme je do bochánků, přendáme je na plech a navrchu je rozstřihneme. Ze zbylého těsta vyválíme placku, vykrájíme z ní kolečka, na okrajích je nařízneme jako kytičky a přendáme je na plech. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Houstičky a žemličky posypeme semínky, doprostřed kytiček dáme trochu marmelády.
Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a dozlatova je upečeme.