4 stehenní kuřecí řízky bez kůže
| 150 g krájené angl. slaniny
| 150 g krájeného uzeného sýru
| 6 žampiónů
| 2 větší cibule
| 2 kapie
| 1 lilek
| 4 lžíce koření Vitana Grilované kuře
| 6 lžic Vitana Marináda s provensálským kořením
| 2 stroužky česneku
| 6 lžic oleje
Postup přípravy receptu Pestrý kuřecí špíz:
Kuřecí maso očistíme, naklepeme a z obou stran posypeme kořením. Na maso poklademe sýr a anglickou slaninu, nakrájíme na proužky a srolujeme do tvaru šneků. Kapii nakrájíme na kostky, cibuli na čtvrtky a žampióny na půlky. Vše postupně napichujeme na špízovou jehlu nebo špejli. Potřeme marinádou, naložíme do směsi oleje a česneku a vše necháme v chladu marinovat. Lilek nakrájíme podélně na 1 cm silné plátky a okořeníme. Grilujeme na slabším žáru a potíráme zbylou marinádou. Je to i výborné pohoštění pro přátelé, které si můžeme předem nachystat.
Fotky receptu Pestrý kuřecí špíz:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!