Postup přípravy receptu Pikantní bramboráky :
Oloupeme a omyjeme brambory, oloupeme cibuli a obojí najemno nastrouháme. Přidáme vejce, mouku a zarovnanou lžičku soli. Vše dobře promícháme.
Ve středně velké pánvi rozehřejeme olej, menší naběračkou vlijeme do oleje těsto a opečeme po obou stranách do zlatohněda. Usmažíme asi 8 placek, které udržujeme stále teplé. Mezitím si nastrouháme sýr. Opereme a osušíme petrželku. Rajská jablíčka pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Šunku svineme a nakrájíme na široké proužky. Čtyři placky posypeme provensálským kořením a nastrouhaným sýrem.
Zapékáme je v předehřáté troubě - tak dlouho, až se sýr roztaví. Zbývající čtyři placky ozdobíme rajčaty, šunkou a petrželkou. Osolíme, opepříme a zakryjeme plackami, které jsme v troubě zapekli.
Olga Šubrtová - Brambory v kuchyni pro štíhlou linii.