Postup přípravy receptu Pikantní pangasius se zeleninou a houbami:
Filety pangasia nakrájíme na hranolky. Promícháme se solí, škrobovou moučkou, mletým zázvorem a bílkem. Zakápneme olejem a rybí thajskou omáčkou a necháme odležet.
Thajské černé houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Až zdvojnásobí svůj objem, nakrájíme je na velmi jemné nudličky. Pórek nakrájíme na čtverečky. Feferonku zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Papriku nakrájíme na proužky. Fazolové lusky nakrájíme na kostičky.
Smícháme thajskou rybí omáčku se sójovou omáčkou a vínem.
Na oleji prudce orestujeme naložené rybí filety, zmírníme teplotu a vmícháme česnek, feferonku, fazolky a papriku. Nakonec vmícháme pórek. Přilijeme zálivku a podle potřeby zeleninový vývar. Necháme přejít varem.