Použité suroviny receptu Piškotový dort s pomeranči:
4 vejce
| 175 g cukru
| 1 balení pomerančového aroma
| 1/2 lžičky mletého anýzu
| 100 g pol. mouky
| 75 g škrobové moučky
| 2 lžičky kypřicího prášku
| 10 plátků želatiny
| 1 pomeranč
| 150 g brusinkové marmelády
| 1/2 lžičky mletého anýzu
| 300 ml bílého jogurtu
| 500 ml smetany ke šlehání
| Ozdobení:
| 200 ml smetany ke šlehání
| 1 balení ztužovače šlehačky
| 1 lžíce cukru
| 75 g čok. hoblinek
| dílky z pomeranče zbavené bílé blány
| brusinková marmeláda
Postup přípravy receptu Piškotový dort s pomeranči:
Troubu předehřejeme na 180 C. Vymažeme dno rozvírací formy o průměru 26 cm. Z vajec, 2 lžic horké vody a cukru ušleháme hustý krém. Přimícháme anýz a pom. aroma. Smícháme mouku, škrobovou moučku a kyp. prášek. Směs prosijeme na krém a opatrně promícháme. Hmotou naplníme formu a pečeme asi 35 min. Vyjmeme a necháme ve formě vychladnout. Uvolníme z formy, vyklenutý povrch korpusu skrojíme a korpus vodorovně rozpůlíme. Spodní plát přeneseme na dortový podnos a ohradíme dortovým prstencem. Na krém dáme nabobtnat želatinu. Z pomeranče vylisujeme šťávu. Brusinkovou marmeládu rozetřeme s pom. šťávou a anýzem a poté prohřejeme. Dáme do ní rozpustit vymačkanou želatinu a odstavíme ze sporáku. Než začne želírovat, přimícháme jogurt a ušlehanou smetanu. Polovinu krému naneseme na spodní plát. Přiložíme horní plát. Prstenec uvolníme, dort potřeme zbývajícím krémem a povrch uhladíme. Vložíme přes noc do chladničky. Na ozdobení ušleháme smetanu nebo Ramu Cremefine se ztužovačem a cukrem. Okraj dortu potřeme 2/3 šlehačky a ze zbývající nastříkáme na dort růžičky. Ozdobíme dílky pomeranče, pomažeme brus. marmeládou a posypeme čok. hoblinkami.
Fotky receptu Piškotový dort s pomeranči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!