Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 10.03. 2025
Dnes má svátek Viktorie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Piškotový dort s pomeranči

fotka Piškotový dort s pomeranči
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Piškotový dort s pomeranči:

4 vejce  | 175 g cukru  | 1 balení pomerančového aroma  | 1/2 lžičky mletého anýzu  | 100 g pol. mouky  | 75 g škrobové moučky  | 2 lžičky kypřicího prášku  | 10 plátků želatiny  | 1 pomeranč  | 150 g brusinkové marmelády  | 1/2 lžičky mletého anýzu  | 300 ml bílého jogurtu  | 500 ml smetany ke šlehání  | Ozdobení:  | 200 ml smetany ke šlehání  | 1 balení ztužovače šlehačky  | 1 lžíce cukru  | 75 g čok. hoblinek  |  dílky z pomeranče zbavené bílé blány  |  brusinková marmeláda

Postup přípravy receptu Piškotový dort s pomeranči:

Troubu předehřejeme na 180 C. Vymažeme dno rozvírací formy o průměru 26 cm. Z vajec, 2 lžic horké vody a cukru ušleháme hustý krém. Přimícháme anýz a pom. aroma. Smícháme mouku, škrobovou moučku a kyp. prášek. Směs prosijeme na krém a opatrně promícháme. Hmotou naplníme formu a pečeme asi 35 min. Vyjmeme a necháme ve formě vychladnout. Uvolníme z formy, vyklenutý povrch korpusu skrojíme a korpus vodorovně rozpůlíme. Spodní plát přeneseme na dortový podnos a ohradíme dortovým prstencem. Na krém dáme nabobtnat želatinu. Z pomeranče vylisujeme šťávu. Brusinkovou marmeládu rozetřeme s pom. šťávou a anýzem a poté prohřejeme. Dáme do ní rozpustit vymačkanou želatinu a odstavíme ze sporáku. Než začne želírovat, přimícháme jogurt a ušlehanou smetanu. Polovinu krému naneseme na spodní plát. Přiložíme horní plát. Prstenec uvolníme, dort potřeme zbývajícím krémem a povrch uhladíme. Vložíme přes noc do chladničky. Na ozdobení ušleháme smetanu nebo Ramu Cremefine se ztužovačem a cukrem. Okraj dortu potřeme 2/3 šlehačky a ze zbývající nastříkáme na dort růžičky. Ozdobíme dílky pomeranče, pomažeme brus. marmeládou a posypeme čok. hoblinkami.



Fotky receptu Piškotový dort s pomeranči:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Piškotový dort s pomeranči
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !