Postup přípravy receptu Pizza s kysaným zelím:
Připravíme si kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. Do mísy dáme osolenou mouku, přidáme vzešlý kvásek, tekutý vychladlý tuk a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut vykynout.
Pokud si chceme usnadnit práci, koupíme si těsto na pizzu v prášku, v tom případě je potřeba náplň přibližně z dvojnásobného množství.
Vykynuté těsto dáme do vymaštěné a moukou vysypané kruhové formy nebo remosky, potřeme olejem, poklademe nakolečka pokrájenou cibulí a plátky anglické slaniny. Urovnáme zelí (nejlépe předem asi 20 min. podušené) a zalijeme smetanou s rozkvedlaným vejcem.
Pečeme podle druhu trouby asi 30-40 minut.
Podáváme s čajem, pivem, vínem, případně se zeleninovým salátem.