Vložil: | Draconic |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 15 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněné bramborové knedlíky se zelím:
1,5 brambor
| 1 vejce
| 1 kávová lžička soli
| 300 g hrubé mouky
| 200 g krupice
| 200 g salámu gothaj
| 2 lžíce oleje nebo sádla
| 1 sáček kysaného zelí
| 1 menší cibule
Postup přípravy receptu Plněné bramborové knedlíky se zelím:
Brambory očistíme, uvaříme ve slupce a necháme dobře vychladit. Pak je oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme na hrubou moukou posypaný vál. Přidáme lžičku soli, vejce a za postupného přidávání mouky a krupice zpracujeme tužší těsto (nesmí se lepit na prsty). Mezitím dáme do většího kastrolu vařit vodu, kterou osolíme. Salám gothaj necháme 1 hodinu v mrazáku a pak nastrouháme na jemném struhadle. Z bramborového těsta vytvoříme delší a tenčí váleček, z něj pak nakrájíme kousky, které pomoučenou dlaní rozmáčkneme na placičku. Doprostřed každé placičky dáme trochu nastrouhaného salámu a knedlík uzavřeme, v dlaních zakulatíme a na vále trochu rozmáčkneme. Vložíme do osolené vařicí vody a zlehka odmícháme ode dna. Když knedlíky vyplavou na povrch, vaříme ještě pět minut. Vyjmeme z hrnce, vložíme do mísy a promastíme jednou lžící oleje nebo sádla, aby se nelepily k sobě.
Mezitím si uvaříme kysané zelí: Zelí vložíme do kastrolku a podle chuti zasypeme cukrem (asi 4 polévkové lžíce). Zalijeme trochou vody a vaříme do změknutí. Na pánvi na jedné lžíci oleje nebo sádla zpěníme cibulku a smažíme dohněda. Cibulku vmícháme do zelí.
Na talíř položíme knedlíky (asi 4 na jednu porci) a ozdobíme zelím.
Fotky receptu Plněné bramborové knedlíky se zelím:
Fotky vložil: zdenka69,kacice,Natural,MichelePrg,Marci7,Bezinka