Postup přípravy receptu Plněné závitky z krůtích stehen:
Krůtí stehna vykostíme, vzniknou 2 větší pláty masa. Po obou stranách je naklepeme, osolíme, a opepříme. Na každý plátek dáme 2 kolečka šunkového salámu, sýr a posypeme částí anglické slaniny, nakrájené na drobné kostičky. Maso svineme do závitku, upevníme kovovými jehlami nebo párátky. Na pánev dáme tuk a rozpálíme ho. Přidáme nakrájenou anglickou slaninu, necháme ji rozškvařit a na ní opečeme připravené závitky ze všech stran. Pak je ze slaniny vyjmeme, ke slanině přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vložíme na ni zpátky opečené závitky, podlijeme, přiklopíme poklicí a pomalu dusíme zhruba 15 minut. Měkké maso vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme 3-5 minut. Na závěr přidáme pro zjemnění chuti kousek čerstvého másla. Je-li třeba, dosolíme. Závitky nakrájíme na 1 cm široké řezy, úhledně je narovnáme, přelijeme šťávou a servírujeme.
Přílohy: dušená rýže, arabská rýže, brambory, zeleninové saláty, dušená zelenina, kompot