5 plátků bílé želatiny
| 400 ml podmáslí
| 50 g pískového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| 1 šťáva z citronu
| 250 g meruňkového kompotu
| 200 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce sekaných pistácií
Postup přípravy receptu Podmáslový pohár:
Želatinu namočíme a necháme nabobtnat. Podmáslí promícháme s pískovým i vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Želatinu vymačkáme a na mírném plameni rozpustíme ve 2 lžicích podmáslí, promícháme a uložíme asi na 30 minut do chladu. Meruňky nakrájíme na plátky. Část odložíme na zdobení a zbylými vyložíme 4 poháry. Ze 150 ml smetany uděláme šlehačku, kterou vmícháme do podmáslí. Krém rozdělíme na meruňky v pohárech a dáme do ledničky ztuhnout. Před podáváním vyšleháme zbylou smetanu. Poháry ozdobíme kopečkem šlehačky, zbylými meruňkami a pistáciemi.
Fotky receptu Podmáslový pohár:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!