Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
13. 09. 2008 Polévky
Příprava receptu Polévka z červené čočky se sýrem: Vývar přivedeme k varu, vložíme čočku a asi 10 minut vaříme. Pak přidáme majoránku, sůl, pepř a sýr. Necháme ještě rozpustit a podáváme. ... ... …více»
|
13. 09. 2008 Polévky
Příprava receptu Polévka s kroupami: Kroupy propláchneme studenou vodou a pak je uvaříme doměkka. Přecedíme krev přes jemné sítko nebo režné plátno. Měkké kroupy opět propláchneme a smícháme s krví. Dáme vařit vývar. Do vroucího vývaru p ... …více»
|
13. 09. 2008 Polévky
Příprava receptu Olomoucká česnečka : Na dno polévkové misky, říkávalo se jí bujonšálek a šel by jistě i normální hluboký talíř, položíme syreček a zalijeme hodně horkou polévkou.
Toto jsem jedla v Sedmihorkách a je to s chřupavým rohlík ... …více»
|
12. 09. 2008 Polévky
Příprava receptu Jihočeská štědrovečerní polévka:
Zeleninu očistíme, nastrouháme a prudce opečeme na másle. Přilijeme vodu, přidáme den předem namočený hrách, zázvor, pepř, očištěnou cibuli, rybí hlavy, zbytek rybího masa a vaříme půl hodiny. Po ... …více»
|
12. 09. 2008 Polévky
Příprava receptu Děvínská štědrovečerní polévka: Kapří nebo štičí maso vaříme se saturejkou 30 minut v osolené vodě. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a vykostíme. Dvě třetiny masa semeleme na masovém strojku a vložíme zpět do polévky. Přidáme svě ... …více»
|
12. 09. 2008 Polévky
Příprava receptu Bílá valašská kyselica: Několik oloupaných brambor pokrájíme a uvaříme v osolené vodě okořeněné kmínem. Brambory vybereme a v téže vodě udusíme zelí s rozdrceným bobkovým listem a mletým pepřem. Mouku rozkvedláme v mléce, . ... …více»
|
12. 09. 2008 Polévky
Příprava receptu Studená jahodová polévka s piškoty: Očištěné jahody rozkrojíme na půlky, posypeme polovinou dávky cukru a vychladíme. Vodu smícháme se škrobovou moučkou, špetkou soli a zbývajícím cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu a 2 minut . ... …více»
|
12. 09. 2008 Polévky
Příprava receptu Skotská skopová plévka: Očištěné maso nakrájíme na kousky, dáme do studené vody, přidáme krupky, sůl a vaříme. Když je maso téměř měkké, přidáme 1 mrkev a tuřín, které jsme pokrájeli na kostičky. Dále přidáme na drobno nakrá ... …více»
|
11. 09. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Polévka z volské oháňky: Z oháňky odstraníme lůj a vytavíme jej, nasekáme na kousky, opláchneme, osušíme a rychle opečeme na vytaveném loji. Oháňku zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, mletý pepř, petrželku, bobkový list, ty ... …více»
|
11. 09. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Polévka z krevet: Čerstvé živé krevety důkladně omyjeme malým kartáčkem, vhodíme do vařící osolené vody, vaříme asi čtvrt hodiny a necháme je ve vodě vychladnout. Potom z krevet odstraníme tenký krunýř, z ocasu vyjmeme ... …více»
|