![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višňová polévka s mandlemi: Zralé višně vaříme ve vodě, až zbělí a voda zčervená. Pak višně propasírujeme sítem. Mandle spaříme, rozmačkáme na jemno, promícháme s propasírovanými višněmi, vrátíme zpět do vody a necháme převařit. ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Puchero: 1. Fazole propláchneme a necháme ve vodě nabobtnat. Vložíme je spolu s masem, bobkovým listem, novým kořením a pepřem do vody a vaříme doměkka. Během vaření doléváme podle potřeby vodu.
2. Pk do pol ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Petrželová s karotkou: 1. Mrkev a petržel pořádně očistíme, omyjeme je a nastrouháme na drobné nudličky na jemném struhadle. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nastrouhanou zeleninu a krádce ji osmahneme.
2. Potom zeleninu ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí s cibulí a noky: 1. Hovězí maso omyjeme a dáme vařit do vlažné osolené vody. Vaříme je do měkka 60-80 minut. Uvařené je vyndáme, necháme vychladnout, nakrájíme je na menší kostičky a vrátíme zpátky do vývaru. Pokud se ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vývar se špenátem a masovými taštičkami: 1. Špenát spaříme a usekáme. Maso smícháme s vínem, sojovou omáčkou, zázvorem, solí a špenátem. Z mouky a vody uděláme těsto a necháme hodinu odpočinout.
2. Poté ho rozválíme a vykrájíme z něj kolečk ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Čínská rybí polévka: 1. Z čerstvě koupené ryby pečlivě odstraníme veškerou kůži. Maso nakrájíme na větší kousky. Pokud používáme k přípravě sušené houby, nesmíme je zapomenout předem namočit do studené vody. Čerstvé houby ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z libečku: 1. Čerstvé mladé listy libečku počlivě otrháme ze stonků a poté je nahrubo nasekáme. Na každou porci této polívky počítáme velkou hrst libečku, ale může ho být bez problémů i víc, zkrátka podle chuti. ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z červené řepy a zelí: Oloupanou řepu a mrkve nastrouháme, podusíme 5 minut na másle, pak přidáme nadrobno nakrájené zelí, všechno koření, bujon, celé stroužky česneku a dva hrnky vody. Necháme na mírném ohni asi 40 minut, ... …více»
|
![]() |
8. 08. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Acidofilní polévka: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v mírně osolené vodě. Scedíme, vložíme do acidofilního mléka a necháme přejít varem, přidáme drobně nakrájenou petrželku. Dochutíme citronkou a troš ... …více»
|
![]() |
8. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka s fazolemi: Cibuli nakrájíme na kostičky, podusíme na másle. Přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu. Brambory nakrájíme též na kostičky a zalijeme vodou. Až bramobry změknou, přidáme slité fazole a masox. ... …více»
|