![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
20. 05. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Budějická praženka: 1. Mouku na sucho upražíme
2. Pak k ní přidáme máslo a ihned, jak jíška začne „stoupat“, ji zalijeme vroucí vodou
3. Po deseti minutách varu polévku osladíme, osolíme, okořeníme květem, odstavíme z ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brčálka z Rokycan : 1. Bylinky umyjeme, nasekáme na kousky a podusíme na másle
2. Poté je protřeme přes síto, zasypeme moukou, zamícháme a asi 10 minut povaříme s vývarem
3. Polévku okořeníme, osolíme a podáváme s osma ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílá zelnice: 1. Zelí pokrájíme na tenké nudličky
2. V litru osolené vody uvaříme
3. Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku
4. Mléko s moukou přilijeme do horké polévky a za občasného promíchání ještě krátc ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílá houbová polévka: 1. Čisté, omyté a nakrájené plátky hub podusíme na 30 g tuku do měkka
2. Přidáme kmín a mletý pepř
3. Ze 70 g tuku a hladké mouky připravíme světlou zásmažku (viz jíšky)
4. Zalijeme vlažnou vodou ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka s jaternými knedlíčky: Uškrábej nebo semel 15 dekagramů telecích nebo hovězích jater, pak je dej na misku, na níž jsi byla dříve 3 dekagramy hovězího tuku utřela (stačí 1 lžička sádla). Dobře to zamíchej, přidej k tomu 1/2 ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dobračka: Všechnu zeleninu očistíme a nahrubo postrouháme. Zelené bylinky dáme stranou. Rozehřejeme máslo, zeleninu na něm osmažíme do voňava.
Zasypeme Podravkou nebo podobnou směsí, ještě necháme proběhnout z ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květákový krém s roketou: Květák rozebereme na menší růžičky. Dvě třetiny pokrájíme nadrobno, zbytek ponecháme v celých růžičkách. Bramboru oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smetanová čočka s tymiánem: 500 g čočky propláchneme studenou vodou a na cca 15 hodin namočíme do 1,4 l studené vody.
Na 3 lžících oleje osmažíme dozlatova 1 větší nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme čočku i s vodou, ochutíme ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Rybí polévka Halászlé: Na pánvi necháme vyškvařit slaninu a na ní osmažíme nakrájenou cibuli, dokud není sklovitá.
Poté přidáme nakrájená rajčata a papriky. Zaprášíme připravenou paprikou, zarestujeme, podlijeme trochou vý ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Pikantní polévka minestrone: Zeleninu do polévky omyjeme a nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a v oleji necháme zesklovatět. Přidáme zeleninu do polévky, zelený hrášek a vše podusíme. Přilijeme vývar, suroviny okoření ... …více»
|