250 g vepřového ramínka nebo výřezu z polotovarů
| 60 g slaniny
| 1 nožička debrecínské klobásy (u nás vezmeme vepřovou klobásu)
| 1 vetší cibule
| 1 zelený paprikový lusk
| 1 větší rajče (nebo 200 g zavařeného leča)
| 150 g tarhoni (nebo těstovinové rýže)
| 1 lžíce mleté sladké papriky
| 0,1 l smetany ke šlehání
| sůl
| polévkové koření
Postup přípravy receptu Debrecínská polévka:
Maso nakrájíme na drobné kousky nebo umeleme. Na rozškvařené slanině osmažíme dorůžova jemně nakrájenou (nebo nahrubo nastrouhanou) cibuli, zasypeme mletou paprikou, krátce zamícháme a podlejeme 2 lžícemi vody. Přidáme maso, co nejjemněji nakrájené paprikové lusky a rajče a osolíme. Napřed dusíme pod poklicí do poloměkka, potom poklici odložíme a cibulový základ vydusíme, až se tuk odděluje od šťávy. Přidáme tarhoňu (těstovinovou rýži), dobře v základu opečeme a podlijeme potřebným množstvím vody (asi 1 1/4 l). Zvolna dovaříme, až je tarhoňa měkká. Vmícháme smetanu a polévku dochutíme. Podáváme jako samostatný hlavní chod s chlebem nebo s toasty z bílého chleba.
Fotky receptu Debrecínská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!