Použité suroviny receptu Dršťková polévka s rajčatovým protlakem:
200 g vařených drštěk
| 20 g anglické slaniny
| 2 plátky šunkového kolene
| 1 ks velké cibule
| 3 lžíce rajčatového protlaku
| 5 stroužků česneku
| 8 lžic strouhaného sýra typu Cihla
| 1 litr vývaru z kostí
| podle potřeby: mletý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Dršťková polévka s rajčatovým protlakem:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozškvařených kostičkách anglické slaniny a zalijeme vývarem z kostí. Toto povaříme asi 10 minut. Dále přidáme rajčatový protlak, na menší kousky pokrájené uvařené dršťky, šunkové koleno ( pokrájené na kostičky), prolisovaný česnek (utřený se solí a pepřem) a povaříme dalších 15 minut. Při podávání horkou polévku posypeme strouhaným sýrem.
Fotky receptu Dršťková polévka s rajčatovým protlakem: