Vložil: | Petulin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí vývar s játrovými knedlíčky:
500 g hovězího
| 1 mrkev
| kousek celeru
| kořenová petržel
| sůl, pepř, cibule, vlasové nudle
| Na knedlíčky:
| 500 g jater
| 2 stroužky česneku
| majoránka
| sůl, pepř, vejce, strouhanka, nať petržele
Postup přípravy receptu Hovězí vývar s játrovými knedlíčky:
Maso si dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžete si tam přidat ještě kost, aby byl vývar lepší. Ještě osolíme a dáme celou cibuli a kvůli barvě i se slupkou. (Ale odkrojte konce cibule). Když je maso měkké, vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět. Teď si připravíme játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme a přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vařícího se vývaru a necháme povařit.
Nyní si dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, nakrájené na kostičky. Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru. Stejně tak zvlášť si uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru. Pokud si polévku připravujete dopředu nebo jí chcete podávat až druhý den, tak si uvařené nudle nechte zvlášť a do polévky je dejte těsně před podáváním, protože nudle nabydou a polévka je pak moc hustá. Já to tak dělám. Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Hovězí vývar s játrovými knedlíčky:
Fotky vložil: katkina,Mangovka,damami,oko