Použité suroviny receptu Hrášková polévka se zázvorem:
1 konzerva hrášku (500 g)
| 2 cm zázvoru
| 1 cibule
| 1 stonek celeru
| 5-6 lžic olivového oleje
| 1 l horkého zeleninového vývaru (může být i hovězí)
| sůl, pepř
| zelená cibulka
| pepř,sůl
Postup přípravy receptu Hrášková polévka se zázvorem:
Oloupejte cibuli a zázvor a jemně je nakrájejte. Očistěte celer a pokrájejte ho na plátky. Cibuli, zázvor a celer poduste za občasného míchání na 3 lžičkách oleje. Až cibulka zesklovatí, přidejte hrášek, 5 minut duste a zalijte vývarem. Povařte 3 minuty bez pokličky. Mezitím očistěte zelenou culku, podélně ji rozřízněte a nakríjejte na kousky. Necháváme na ozdobu. Polévku nakonec rozmixujeme, opepříme a osolíme.