Chléb nakrájejte na kostečky, osmažte na 2 lžících olivového oleje a odložte stranou. Očištěný pórek podelně rožřízněte a opláchněte. Očistěte celer a nasekejte ho nahrubo. Pórek nakrájejte na kousky. Zbylý olej rozehřejte v hrnci, vložte zeleninu a za občasného míchání duste asi 10 minut. Poté přilijte víno, zamíchejte a zalijte vývarem(může být i hovězí) Přidejte osmažené chlebové kostky a mírně vařte ještě 20 minut. Nakonec polévku rozmixujte, ne však úplně dohladka. Vmíchejte parmazán, opepřete a osolte. Podle chuti můžeme přidat jakýkoliv sýr. Polévku servírujeme se sýrovými kostkami rokfóru, nebo opět parmazánu.
Fotky receptu Italská chlebová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!