Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
![6.74/10, hlasovalo 19 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.74/10, hlasovalo 19 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.74/10, hlasovalo 19 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.74/10, hlasovalo 19 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.74/10, hlasovalo 19 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.74/10, hlasovalo 19 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.74/10, hlasovalo 19 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![6.74/10, hlasovalo 19 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.74/10, hlasovalo 19 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 19 |
|
|
Použité suroviny receptu Jihočeská kulajda s bramborami:
1 kostka masox
| 1 lžíce ocet
| 2 kelímky smetana ke šlehání
| 2 l voda
| 4 ks větší brambory
| 1 hrst houby
| 2 lžíce máslo
| 2 lžíce hladká mouka
| 1 hrnek mléko
| 1 lžíce drcený kmín
| 1 svazek kopr
| 4 - 5 ks vejce
| podle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Jihočeská kulajda s bramborami:
Do zpěněného másla vmícháme kmín a mouku, světlou kmínovou jíšku zalijeme vodou a přidáme masox. Vegetariáni použijí zeleninový bujón.
Mezitím si nakrájíme oloupané brambory na kostičky, přidáme do hrnce i hrst sušených hub. Osolíme a zvolna vaříme.
Vejce (3 - 4 ks) uvaříme natvrdo a jedno rozklepneme do hrnku s mlékem. Uvařená vajíčka zchladíme, oloupeme a nasekáme.
Když jsou brambory skoro uvařené, vmícháme vajíčko rozkvedlané v mléce, okyselíme podle chuti octem a přisolíme, nakonec přidáme obě šlehačky, nasekaný kopr (trochu si odložíme na ozdobu) a přichystaná vejce. Polévku lehce provaříme.
Jihočeskou kulajdu podáváme v mističkách. Každou porci ještě ozdobíme snítkou kopru.
Fotky receptu Jihočeská kulajda s bramborami:
Fotky vložil: ,katkina,MichelePrg,Ježíšek,alenab,evabel,hanina51