Na rozehřátém másle do růžova osmažíme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přisypeme trochu hladké mouky, orestujeme, přilijeme vývar a bílé víno. Přivedeme k varu a zhruba 10 minut provaříme. Pak přidáme kostičky uzeného masa a rozšlehaná vejce. Lehce promícháme a ještě chvíli provaříme. Ochutíme trochou česneku, pepře, špetkou cukru a solí, případně chilli. Podáváme se sýrovými krutony, tedy plátky rohlíků potřenými máslem a posypanými strouhaným sýrem, které v troubě zapečeme do zlatova. Na talíři můžeme polévku ozdobit zelenou cibulkou.
Rada:
Výslednou chuť polévky ovlivní kvalita vína - nejlepší je aromatičtější suché víno.
K přípravě polévky můžete použít jakýkoli masový vývar či bujón.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!