Vložil: | Delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Polská velikonoční bábovka:
500 g polohrubé mouky
| 30 g droždí
| 120 g cukru,
| 1 šálek vlažného mléka
| 375 g másla,
| 1/2 KL soli
| kůra z 1/2 citronu a pomeranče
| 5 vajec
| 150 g rozinek
| Na polevu:
| 250 g g moučkového cukru
| 1 PL citrónové šťávy
| 4 PL horké vody
| Kromě toho:
| 6 kandovaných třešní
| máslo na vymazání formy
| mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Polská velikonoční bábovka:
Připravíme si bábovkovou formu o průměru 22 cm. Vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.
Mouku prosijeme do mísy, do důlku, který v jejím středu vyhloubíme, rozdrobíme droždí, přimícháme trochu cukru a vlažného mléka. Poprášíme moukou, překryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek (20 minut).
Do vzešlého kvásku přidáme rozpuštěné máslo, cukr, sůl, vejce, nastrouhanou kůru z citrusů a vypracujeme těsto. Spařené a okapané rozinky přidáme do těsta. Těsto vložíme do formy a necháme 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Bábovku pečeme 30-40 minut na spodní příčce trouby. Upečenou bábovku necháme vychladnout ve formě. Vychladlou vyklopíme na kuchyňskou mřížku.
Z citrónové šťávy, moučkového cukru a horké vody umícháme lesklou polevu, potřeme jí bábovku a ozdobíme kandovanými třešnemi.
Fotky receptu Polská velikonoční bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!