Postup přípravy receptu Pomerančový dezert se šlehačkou:
Formu o průměru 20 cm obalíme alobalem tak, aby přesahoval o 5 cm, připevníme provázkem a vymažeme olejem.
Do nádoby s mírně vroucí vodou postavíme mísu se žloutky, cukrem, vanilkou, likérem, pomerančovou kůrou i šťávou. Šleháme do zhoustnutí. Do této směsi vmícháme nabobtnalou želatinu a postavíme do nádoby s ledem až směs začne tuhnout, občas zamícháme.
Sníh z bílků vmícháme do šlehačky a spojíme s tuhnoucí směsí se želatinou. Nalijeme do formy a uložíme na chladničky přes noc.
Před podáváním odstraníme alobal a ozdobíme povrch šlehačkou, opraženými mandlovými lupínky, plátky z pomerančů a kousky pomerančové kůry.
Doporučená příloha: sladké pečivo