Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 11.03. 2025
Dnes má svátek Anděla
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pomerančový zákusek

fotka Pomerančový zákusek
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Pomerančový zákusek:

100 ml mléka  | 250 g polohrubé mouky  | 20 g droždí  | 40 g moučkového cukru  | 2 vejce  | 4 lžíce oleje  | 1 lžíce strouhané pomerančové kůry  | 50 g másla  | 50 g moučkového cukru  | 1 vanilkový cukr  | 100 g krájených mandlí  | 150 ml mléka  | 100 ml pomerančové šťávy  | 25 g maizeny  | 100 g másla  | 2 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu Pomerančový zákusek:

Z droždí, 4 lžic teplého mléka a asi půl lžičky cukru připravíme kvásek. Ve zbylém mléce rozkvedláme vejce, cukr, pomerančovou kůru, olej a špetku soli. Vlijeme do mísy s moukou, přidáme kvásek a zpracujeme. Necháme 20 min kynout. Otevírací formu (o průměru asi 24 cm) vymažeme a dáme ještě jednou propracované těsto. Potřeme krémem z lžíce teplého mléka, rozpuštěného tuku, cukru a mandlí. Pečeme asi 30 min. Vychladké rozřízneme a potřeme krémem:mléko, šťávu, maizenu, máslo a cukr svaříme.


Fotky receptu Pomerančový zákusek:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pomerančový zákusek
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !