![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rakouské knedlíky: Veky nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, nakrájenou pažitku a vejce. Smícháme a potom po troškách přiléváme mléko. Vše spojíme rukama v těsto, ze kterého tvoříme koule. Ty zavařujeme ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborovo - hrachové pyré: Poměr hrachu k bramborám je asi 1/3:2/3 (po uvaření). Mléko potřebujeme horké. Hrách den předem namočíme a pak rozvaříme. Prolisujeme přes síto. Brambory uvařené jako na kaši slijeme a slitou vodu odl ... …více»
|
![]() |
17. 05. 2008 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Florentská salátová směs: Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé zamícháme sterilovaný hrášek, jemně nastrouhanou šunku, kapary a dílky mandarinek. Salát zalijeme marinádou z oleje, citronové šťávy, trochy moučkového ... …více»
|
![]() |
17. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houskové kynuté knedlíky: Droždí v malé misce smíchejte s cukrem, během pár minut se dostanete až do stádia tekuté kašičky. Přidejte 2 lžičky vlažné vody, lžičku mouky, promíchejte a nechte asi 5 minut kvasek. Do větší misky n ... …více»
|
![]() |
17. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezpracná šafránová rýže: Do vařící vody dáme sáčkovou rýži a současně přidáme trošku šafránu a sůl. Uvaříme doměkka. ... ... …více»
|
![]() |
17. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezpracná kari rýže: Do vařící vody dáme sáčkovou rýži a současně přidáme kari a sůl. Uvaříme doměkka. ... ... …více»
|
![]() |
17. 05. 2008 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vajíčková rýže z mikrovlnky: Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Pečené maso pokrájíme na drobné kousíčky. Vejce ušleháme se sójovou omáčkou.
Do větší nádoby určené do mikrovlnky dáme olej, cibuli, zakryjeme a na plný výkon vaří ... …více»
|
![]() |
17. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slané tvarohové knedlíčky: Uzené maso uvaříme a nakrájíme na malé kostky. Krátce pak osmažíme na oleji. Přidáme vejce, trochu strouhanky a osolíme.
V misce si vymícháme máslo se žloutkem, přidáme tvaroh, mouku, polovinu ... ... …více»
|
![]() |
16. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Odpalované nočky: Máslo s mlékem přivedeme k varu. Osolíme jej. Do mléka tence sypeme krupici (hrubou mouku) a za stálého míchání těsto "vaříme" ještě asi 2 minuty. Pak jej necháme vychladnout. Těsto by nem ... …více»
|
![]() |
15. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zahuštěné červené zelí: 1. Celý obsah sklenic (zelí i s nálevem) přelijte do hrnce a přidejte tolik vody, aby bylo zelí zcela ponořené. Přidejte kmín a sůl, přiveďte k varu a přibližně patnáct minut vařte.
2. Mezitím na ... …více»
|