Použité suroviny receptu Přírodní řízek se smaženou cibulí:
4 ks řízky z vepřové kýty
| špetka soli a pepře
| hladká mouka
| 600 g větších cibulí
| 2 ks vejce
| 4 lžíce piva
| strouhanka
| olej nebo tuk
Postup přípravy receptu Přírodní řízek se smaženou cibulí:
Řízky naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme tuk, vložíme řízky a opečeme po obou stranách dohněda. Cibuli nakrájenou na půlcentimetrová kolečka obalíme v těstíčku umíchaném z vajec, piva a mouky a ochuceném solí. Kolečka pak obalíme ve strouhance a hned je vhazujeme do vyšší vrstvy rozehřátého tuku a smažíme dozlatova. Necháme okapat na ubrousku a podáváme jako přílohu k řízkům. Přírodní řízek se smaženou cibulí můžeme doplnit vařenými brambory.