Postup přípravy receptu Pstruh balený ve slanině:
Ryby omyjeme, osušíme, osolíme a necháme chvíli odležet. Pak z nich setřeme sůl i se šlemem. Petrželku, rozmarýn, hlávkový salát i citron omyjeme. Větší část bylinek nadrobno rozsekáme, zbytek necháme na ozdobení.
Máslo necháme mírně změknout a pak jej rozetřeme se solí, pepřem, usekaným rozmarýnem a petrželkou. Pstruhy znovu na povrchu mírně osolíme a uvnitř je vytřeme polovinou bylinkového másla. Ryby obalíme anglickou slaninou, vložíme do vymazaného pekáčku a poklademe kousky zbylého másla.
Pečeme asi třicet minut v předehřáté troubě při teplotě 180 °C. Upečené pstruhy podáváme s vařenými bramborami, porce ozdobíme listy hlávkového salátu a plátky citronu.