Postup přípravy receptu Rybí křupavé kousky:
Rybu pokrájejte na kostky o hraně 2,5cm a dejte stranou.
Do mísy nasypte mouku a ve středu udělejte důlek. Přidejte žloutek a olej a postupně přilévejte mléko a vymíchávejte hladké těsto. Nechte je 20 minut stát.
Našlehejte bílek a vmíchejte jej do těsta.
V předehřátém woku nabo pánvi rozehřejte olej. Rybí kostky obalujte v těstě a postupně smažte 10 minut. Hotové kousky vyndávejte děrovanou lžící, dávejte stranou a udržujte teplé.
Vylijte z woku až na 1 lžíci všechen olej a vraťte ho na plamen. Přidejte chilli papričku, česnek, mleté chilli, rajčatový protlak, rýžový vinný ocet, sójovou omáčku, čínské rýžové víno, vodu a cukr a za neustálého míchání 4 minuty povařte.
Vraťte do woku kusy ryb a jemně je vmíchejte do omáčky. Prohřívejte na mírném plameni 3 minuty. Hotový pokrm okamžitě podávejte.