Použité suroviny receptu Pstruzi na bylinkách se žampiony:
4 pstruzi ( cca po 200 g )
| sůl
| 1 citrón
| jemně nasekané bylinky( rozmarýn,pažitka,petrželka,tymián )
| 50 g anglické slaniny
| 80 g másla
| 1 cibule
| 200 g žampionů
| 1 červená paprika
| 250 ml bílého vína
| 2 rajčata
Postup přípravy receptu Pstruzi na bylinkách se žampiony:
Důkladně umyté pstruhy osušíme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Nasekanými bylinkami naplníme břišní dutinu pstruhů a necháme chvíli v chladu odležet. V pekáčku rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme máslo a na plátky nakrájenou cibuli, očištěné a nakrájené žampiony a papriku. Na takto připravenou směs položíme pstruhy. Přiklopíme a pečeme cca 25 minut při 200 °C. Během pečení podléváme vínem a ke konci pečení přidáme nakrájená rajčata a necháme jen mírně podusit.
Fotky receptu Pstruzi na bylinkách se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!