Postup přípravy receptu Ptáčci s párkem:
Hovězí plátky naklepeme do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Položíme na ně slaninu, na proužky nakrájenou okurku, párky, cibuli a čtvrtky vejce. Naplněné plátky dobře zavineme, případně spíchneme párátkem nebo ovineme nití a obalíme ve hladké mouce. Zbylou cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme ptáčky a opečeme je ze všech stran. Pak je podlijeme vodou a dusíme v tlakovém hrnci asi 35 minut. Ptáčky je také možné péct v troubě asi 10 minut na maximum a dopékat při 150 C asi 45 minut. Průběžně je obracíme a podléváme horkou vodou. Hotové ptáčky vyjmeme, zbylou šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky a povaříme. Podáváme s houskovými knedlíky, rýži nebo brambory.