Postup přípravy receptu Pudingová bábovka (bezlepková):
1. Žloutky s olejem šleháme 2-3 minuty do krémové konzistence. Solamyl, kypřicí prášek a puding prosejeme a přidáme sůl a citronovou kůru.
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K našlehaným žloutkům střídavě vmícháme pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček proseté sypké suroviny a sníh z bílků. Vypracujeme hladké těsto.
3. Do těsta můžeme podle chuti vmíchat (vařečkou) nahrubo nastrouhanou čokoládu.
4. Těsto vylijeme do bábovkové formy, kterou jsme nejprve vymazali tukem a vysypali kokosovou moučkou (event. kukuřičnou moukou). Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180 °C po dobu asi 40-45 minut (vyzkoušíme špejlí, jestli je už bábovka upečená, tj. jestli se těsto na špejli nelepí). Po upečení necháme bábovku chvíli zchladnout ve formě, pak ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
5. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.
TIP: Do těsta můžeme místo čokolády zamíchat rozinky, oříšky nebo obarvit část těsta kakaem.