Vložil: | Kata |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Punčová roláda:
4 vejce
| 70 g cukru krupice
| 50 g polohrubé mouky
| Náplň:
| 150 g mletých piškotů
| 1 dcl rumu
| 30 g rozinek
| 30 g mletých ořechů
| 50 g moučkového cukru
| 40 g kandovaného ovoce
| 1 dcl ovocné šťávy ( z kompotu, nejlépe višňový, třešňový nebo jahodový)
| Poleva:
| 160 g moučkového cukru
| 1 lžíce vařící vody
| 3 lžíce rumu
Postup přípravy receptu Punčová roláda:
Ze všeho nejdřív uděláme náplň. Rozinky a kandované ovoce pokrájíme nadrobno a všechno smícháme. Na plech dáme papír na pečení, pomastíme ho a vysypeme hrubou moukou. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přimícháme zlehka mouku, rozetřeme na plech a rychle upečeme (na 210°C asi 6 - 7 minut). Upečenou roládu ještě na plechu potřeme náplní a hned srolujeme. Vychladlou potřeme polevou, kterou připravíme důkladným promíchámím přesátého cukru s vařící vodou a rumem. Kdo chce, může ji obarvit narůžovo potravinářskou barvou.
Fotky receptu Punčová roláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!