1 uzené šunkové koleno nebo uzenou šunku (asi 1 kg)
| 250 g brambor
| dle chuti: sůl a bílý pepř
| 1 kostku droždí
| 1/2 lžičky cukru
| 250 g polohrubé mouky
| 1 svazek petrželky
| 2 žloutky
| 1 kapustu
| 1 středně velkou cibuli
| 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| 300 ml vývaru z kostky
| 1 kelímek šlehačky
| 1 lžíci solamylu
| 2 lžíce hořčice
Postup přípravy receptu Ragú z uzeného kolena:
Maso vložíme do 2 litrů vřící vody a asi 2 hodiny vaříme (použijeme-li šunku, vaření odpadá).
Uvaříme oloupané brambory. Zahřejeme mléko a vmícháme do něj droždí, cukr a 100 g mouky a necháme 5 minut kynout. Brambory slijeme, rozmačkáme s posekanou petrželkou a se zbytkem mouky, žloutky, solí a pepřem zahněteme do těsta. Zakryjeme a necháme 20 minut kynout. Vytvoříme 8 bochánků, vložíme do vymaštěné formy a opět dáme kynout. Pečeme v předehřáté troubě (175 °C) 40 minut.
Na tuku osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nasekanou kapustu. Podlijeme vývarem a šlehačkou, přidáme na kostičky nakrájené maso. Ragú zahustíme solamylem a ochutíme hořčicí. Podáváme s pečenými bochánky.
Fotky receptu Ragú z uzeného kolena:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!