Korpus:
| 3 vejce
| 5 lžic horké vody
| 80 g krupicového cukru
| 90 g hladké mouky
| Krém:
| 250 ml mléka
| 3 lžíce hladké mouky
| 150 g tuku Hera
| 100 g cukru moučky
| Rebarborová náplň:
| 900 g rebarbory
| 150 ml bílého vína
| 100 g krupicového cukru
| 2 lžíce solamylu
| Dohotovení:
| 1 balíček dortového želé
| 100 g kokosových lupínků
Postup přípravy receptu Rebarborový dort:
Nejprve připravíme korpus. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a horkou vodou do pěny. Bílky ušleháme se zbylým cukrem na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a vmícháme mouku. Těsto naplníme do dortové formy o průměru 24 cm a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů Celsia asi 45 minut. Po upečení necháme korpus ve formě vychladnout, pak ho vyklopíme a prokrojíme na dvě části. Z alobalu vytvoříme pásek široký asi 8 cm a spodní díl korpusu jím obalíme. Z mléka a mouky uvaříme krém. Za stálého míchání ho necháme vychladnout a poté spojíme s herou utřenou s cukrem. Krém rozdělíme na dvě části. Jednu rozetřeme na spodní díl korpusu a naplněnou část dáme do chladničky ztuhnout. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Dáme do kastrůlku, podlijeme vínem, přidáme cukr a 5 minut dusíme. Pak odebereme třetinu rebarbory na ozdobu. Solamyl rozmícháme ve vodě a se zbylou rebarborou 2 minuty povaříme. Vychladlou náplň rozetřeme na korpus s krémem a přiklopíme druhým dílem korpusu. Dort potřeme zbylým krémem (necháme si malou část na dohotovení) a na povrch rozložíme podušenou rebarboru. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu a přelijeme jím povrch dortu. Hotový dort vložíme na dvě hodiny do chladničky, aby dobře zatuh. Poté z něj odstraníme alobal, strany potřeme zbylým máslovým krémem a obalíme je v opražených kokosových lupíncích.
Fotky receptu Rebarborový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!