Použité suroviny receptu Reveňový koláč s pudinkem:
500 g hladké mouky
| 1 prášek do pečiva
| 160 g tuku
| 120 g cukru
| sůl
| 1/2 sáčku vanilkového cukru
| 2 vejce
| 2 lžíce mléka
| 250 g cukru
| 1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
| 2 lžíce kysané smetany
| 50 g rostliného tuku
| 3 vejce
| 1 kg reveně
Postup přípravy receptu Reveňový koláč s pudinkem:
Z mouky a uvedených přísad zpracujeme těsně před pečením těsto. Nejprve však opranou a očištěnou reveň nakrájíme na kostky, zasypeme cukrem a ponecháme ji chvíli přiklopenou stát, aby pustila šťávu. Těsto vyválíme a vyložíme jím vymazaný pleh. Okraje těsta trochu vytáhneme, aby přečnívaly přes okraj plechu. Šťávu z reveně slijeme a doplníme ji vodou na 3/8 l. Pudinkový prášek, který jsme předem rozmíchali v kysané smetaně, nalijeme do šťávy a za stálého míchání zvolně přivedeme k varu. Po dvou minutách sejmeme z ohně. Do ještě horkého pudinku vmícháme po kouscích tuk a potom pomalu předem rozšlehaná vejce. Teplý pudink rozetřeme na těsto a rozložíme na něj okapanou reveň. Koláč pečeme ve středně horké předehřáté troubě 40 minut. Upečený koláč pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Reveňový koláč s pudinkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!